четвер, 29 квітня 2010 р.

Lena Liu

Величні пави, легкі колібрі, граційні янголи, спокійні пейзажі і яскраві квіткові та музичні натюрморти від Dimensions стали одними з найпопулярніших дизайнів для вишивальниць з усього світу. Автором цих робіт є американська художниця зі штату Меріленд Лєна Ліу (Lena Liu).

Свої перші уроки живопису Лєна брала у Тайвані під керівництвом відомих художників: професора Sun Chia-Chin та Huang Chun-Pi. Вона приїхала до Сполучених Штатів у 1972 році, щоб вивчати архітектуру в Державному університеті Буффало, а потім займалася дипломною роботою в Школі архітектури в Університеті Каліфорнії. Проте, пристрасть до малювання ніколи не залишала її, і в 1977 році вона почала займатися ним постійно.
Сьогодні її роботи у вигляді принтів, порцелянових тарілок, прикрас, статуеток, музичних шкатулок, скульптур, листівок, гобеленів, закладок та календарів є гордістю пристрастних колекціонерів. Лєна  була удостоєна Collector's Information Bureau (CIB) звання Кращий художник року по живопису на тарілках (Best Plate Artist of the Year), Кращий художник року на думку колекціонерів (Collector's Choice Artist of the Year),  Художник року (Artist of the Year)  за версією National Association of Limited Edition Dealers (NALED) та інших звань.

0 коментарів:

Дописати коментар