суботу, 29 травня 2010 р.

Іграшковий світ двох Наталь

Авторські текстильні та фелтінгові іграшки двох майстринь - однокурсниць, Наталі Новосвітної

та Наталі Фадеївої.

четвер, 27 травня 2010 р.

"Кокетка на пляжі"

Як і обіцяла, наступна замітка про автора малюнку, використаного в наборі для вишивки «Кокетка на пляжі» від КЛАРТу.

Pearl Frush - одна із трьох найкращих жінок-художниць на арт-ринку пін-апу в середині ХХ століття, легко завоювала повагу арт-директорів, видавців та колекціонерів завдяки своїй особливій фото-реалістичній техніці малювання.

середу, 26 травня 2010 р.

"Дівчина в шортах"

Повертаюсь до теми авторства. Цього разу черговий набір від КЛАРТ – «Дівчина в шортах». Забігаючи наперед, зізнаюся, що готую подібний матеріал також про набір «Кокетка на пляжі». І шукаю інформацію про ще один явно пін-аповський)) набір «Лижниця», але наразі безрезультатно(. Якщо раптом хтось впізнає автора – прошу поділитися.

George Petty (1894 – 20 липня 1975) –один з найвідоміших митців у стилі пін-ап. Дівчата, написані ним, утримували любов цілої нації більше ніж 20 років.

четвер, 20 травня 2010 р.

Вишивала дівчина, вишивала, Чорну і червоную нитку клала...

14 травня у Тернополі відбувся міський конкурс на кращий вишиваний костюм у межах загальноміського свята “Випускник-2010”.  Більше інформації та фото.

понеділок, 17 травня 2010 р.

Творець "Дівчини з лійкою"

За основу для створення набору "Дівчина з лійкою" від "Кларт" було покладено роботу одного з найвідоміших митців у стилі пін-ап, американського художника перуанського походження Альберто Варгаса.

вівторок, 11 травня 2010 р.

Студія дизайну Reddish


Reddish зосереджена на збереженні у своїх дизайнах чіткості, простоти, та, водночас, інтриги, і витрачає багато часу на те, щоб об’єкти були кращими, ніж вони є.
Студія була заснована в 2002 році молодими ізраїльськими дизайнерами Naama Steinbock та Idan Friedman, і стала створювати незвичайні предмети промислового дизайну.

середу, 5 травня 2010 р.

Скрапбукінг - найпопулярніше хоббі?


Згідно з дослідженням, проведеним сервісом Bignews.biz, одним з найбільш популярних продуктів на сьогоднішній день є  Cricut – машинка для виготовлення висічок. Згідно з даними eBay Pulse "cricut cartidge" – термін, який шукали частіше, ніж будь-який з інших продуктів. Він поступається лише Wii – ігровій консолі від Nintendo, але стоїть вище за iphone, ipod touch та ipod. Що приємно дивує - популярність виготовлення фотоальбомів, листівок, конвертів та інших скрапових виробів не поступається розповсюдженню інтернет-технологій. 

вівторок, 4 травня 2010 р.

Намисто з книжечок - подарунок для інтелектуалок

Маргарет Кент (Margaux Kent) дійшла до книжок-прикрас після довгочасного хендмейду записників. Кудись же потрібно подіти крихітні клапті кольорової шкіри, різновидів паперу. До того ж, за словами самої філадельфійки, із рештками пошматованих матеріалів вона прощатись так просто не збирається, а «консервує», себто складає, їх у банку. Книжкових справ майстриня свої матеріали вишукує де завгодно: в себе вдома, у покинутих будинках, просто на вулиці, під час поїздок – і завжди рада, якщо хтось поділиться із нею шматочками.
Панянка Маргарет оформляє видання всередині (її малюнки – завжди неповторні), простовляючи дату його «виходу» на звороті обкладинки. Писати у такій книжці можна кульковою ручкою, олівцем, вугіллям, а що – вирішувати вам. Матеріали – шкіра, дерево, тканини, срібло, бронза, мідь, антикварне скло.
(знайдене тут за підказкою)))

Історія Lanarte

13 грудня 1934 року Augustinus Johannes Maria Vergnes, син ділової родини з  Leeuwarden, зарекомендував себе як незалежний підприємець. У центрі міста він відкрив свою першу крамницю (розміром у 30 кв.м.) для пошиву та оздоблення одягу і продажу ремісничих виробів, галантереї, пряжі та стрічок. Дружина Maria Emilie допомагала своєму чоловікові розбирати по вечорах щоденні замовлення. Крамниця швидко отримала надійну репутацію та велику кількість клієнтів. Неписаним дивізом родини Vergnes стали слова: «ніколи не здаватися, дотримуватись обіцянок та виробляти якісно» («never give up, keep your promises and produce quality»).
Наталя Младецька у себе в блозі хвалиться новими малюнками - акварельними панянками. Як звично для неї - яскраво, кольорово, деталізовано. Можна придбати.

суботу, 1 травня 2010 р.

Готуємось до дня матері

Нескладна паперова саморобка для дітей - квітка у горщику в подарунок мамі.

І ми там були та дещо бачили

Фото-враження про відвідування «Форуму видавців – дітям».
Хоча потрапити вдалося лише в останній день, коли більшість учасників вже збиралася додому, тим не меньше потішити око все ж вдалося.