понеділок, 17 травня 2010 р.

Творець "Дівчини з лійкою"

За основу для створення набору "Дівчина з лійкою" від "Кларт" було покладено роботу одного з найвідоміших митців у стилі пін-ап, американського художника перуанського походження Альберто Варгаса.

Альберто Варгас (Alberto Vargas; 9 лютого 1896 - 30 грудня 1982) був сином відомого перуанського фотографа. Переїхав до Сполучених Штатів в 1916 році після вивчення мистецтва в Цюріху та Женеві. Його рання кар’єра включає у себе роботу в якості художника для багатьох голлівудських кіностудій (Paramount, Twentieth Century Fox, Warner Brother, MGM). Найвідомішою роботою того часу є його афіша до фільму The Sin (1933).

Він став громадянином США в 1939 році, в тому ж році він отримав запрошення з журналу Esquire, який почав випускати календар «Varga Girl» із легендарними дівчатами пін-ап, зображення яких піднімало бойовий дух солдат у часи війни.

Паралельно з роботою для журналу, Варгас продовжував малювати для кіностудій. Для нього позували Бетті Грейбл, Джейн Расселл, Енн Шерідан, Ава Гарднер Лінда Дарнелл, Марлен Дітріх, Лоретта Янг і Мерілін Монро.

В 1946 році Варгас розійшовся з Esquire та програв правовий спір журналу, з наслідками якого боровся фінансово до 1960-х років, коли журнал Playboy почав використовувати його роботи.
Кар'єра Варгаса процвітала, доки смерть його дружини Anna Mae в листопаді 1974 року не спустошила його, і він припинив займатися живописом та втратив інтерес до життя загалом. Після публікації своєї автобіографії в 1978 році в нього знов з’явився інтерес до малювання, який вивів його частково із добровільної відставки, щоб зробити ще декілька робіт. Він помер від інсульту в Лос-Анджелесі 30 грудня 1982 року, у віці 86 років.

0 коментарів:

Дописати коментар