середу, 26 травня 2010 р.

"Дівчина в шортах"

Повертаюсь до теми авторства. Цього разу черговий набір від КЛАРТ – «Дівчина в шортах». Забігаючи наперед, зізнаюся, що готую подібний матеріал також про набір «Кокетка на пляжі». І шукаю інформацію про ще один явно пін-аповський)) набір «Лижниця», але наразі безрезультатно(. Якщо раптом хтось впізнає автора – прошу поділитися.

George Petty (1894 – 20 липня 1975) –один з найвідоміших митців у стилі пін-ап. Дівчата, написані ним, утримували любов цілої нації більше ніж 20 років.
Petty народився в 1894 в Луїзіані. Після переїзду сім'ї до Чикаго, став працювати разом з батьком у їх фотостудії. Після закінчення середньої школи він поїхав до Парижа, де навчався в Académie Julian в Jean-Paul Laurens. Повернувшись додому, він повернувся до роботи з фотографією і незабаром, після смерті батька, став ще й головою родини. У 1918 році Petty одружився. Рік по тому в нього народилася дочка, а у 1922 році - син.
До середини 1920-х років Petty став працювати позаштатним художником однієї календарної компанії, регулярно постачаючи їй свої роботи. Потім, в 1926 році, він відкрив власну художню студію в Чикаго. Тепер він займався створенням обкладинок для каталогів, виготовляв зображення для рекламних щитів і білбордів.
Першою моделлю Petty стала його дружина, потім він писав свою дочку і навіть сина для однієї рекламної компанії.
З 1933 по 1956 роки його роботи з'являлися скрізь: на обкладинках журналів, на афішах театрів і кінотеатрів, на рекламних щитах, на сторінках календарів, прикрашали військові літаки під час другої світової війни і т.д.
Його роботи були надруковані в подарунковому міні-виданні журналу Esquire, випущеному в 1937 році. До 1940 року Petty став національною знаменитістю і улюбленцем багатьох поціновувачів мистецтва. Він продовжував працювати з журналом Esquire поки в його штат не прийшов інший знаменитий художник - Alberto Vargas. Але перш, ніж піти, він залишив багату спадщину історії мистецтв у цілому і стилю pin-up зокрема.
Протягом наступних 10 років Petty Girl з'являлася всюди. У 1940 році для рекламної компанії Jantzen він зобразив дівчину у червоному купальнику.  

Ця робота не сходила зі сторінок журналів протягом кількох місяців. Це зображення досі є самою впізнаваною роботою Petty.
У 1945 році Petty підписав контракт із журналом Fawcett, де його роботи стали з'являтися кожен місяць. Цей журнал видав також серію маленьких календарів з роботами Petty, які користувалися великим попитом у покупців.
У 1955 і 1956 роках Petty повернувся в Esquire і створив для журналу два чудових календаря, які додали досить багато людей до армії шанувальників його творчості.
У 1973 році для 40-ї річниці випуску журналу Esquire, Petty намалював жартівливу роботу - свою знамениту дівчину зобразив з сивим волоссям і в окулярах.
Помер Petty 20 липня 1975 в Сан-Педро в Каліфорнії.
Один з критиків у галузі мистецтва сказав про роботи Petty: «Таке відчуття, що якщо торкнутися зап'ястя дівчини, зображеної на картині, то можливо буде відчути її пульс. Настільки вона здається реальною та живою».

0 коментарів:

Дописати коментар