четвер, 27 травня 2010 р.

"Кокетка на пляжі"

Як і обіцяла, наступна замітка про автора малюнку, використаного в наборі для вишивки «Кокетка на пляжі» від КЛАРТу.

Pearl Frush - одна із трьох найкращих жінок-художниць на арт-ринку пін-апу в середині ХХ століття, легко завоювала повагу арт-директорів, видавців та колекціонерів завдяки своїй особливій фото-реалістичній техніці малювання.
Народилася в Айові, але ще дитиною разом з родиною переїхала на узбережжі затоки Міссісіпі. Вона почала малювати, як тільки навчилася тримати олівець у руці. Коли Перл трохи підросла, вона стала відвідувати художні курси в Новому Орлеані. А після додаткового навчання у Філадельфії та Нью-Йорку, Перл переїхала до своєї сім'ї в Чикаго, де вступила до Chicago Art Institute на курс Charles Schroeder.
Frush відкрила свою першу художню студію в Чикаго на початку 40-х років, а також фрілансувала на інших студіях. До 1943 року вона стала провідним митцем Gerlach-Barklow Calendar Company. У 1947 році її малюнки в серії Aquatour (серед яких і «кокетка на пляжі»), стали найбільш продаваними роботами того часу. 
До 1955 року вона стала відомою художницею у календарній видавничій справі, тому компанія Brown and Bigelow зробила все можливе, щоб дістати її в свій штат. Рік по тому компанія видала її першу роботу у вигляді великого настінного календаря.
Енергійна і приваблива, Pearl любила вітрильний спорт, веслування, плавання, гру в теніс. Тому спортивна тема часто знаходила відображення в її роботах. Її моделі завжди були молодими, стрункими, здоровими і свіжими, але ніколи – відверто сексуальними. Вони виглядали і як зірки кіно, і як дівчатка з сусідніх дверей.

0 коментарів:

Дописати коментар