вівторок, 4 травня 2010 р.

Історія Lanarte

13 грудня 1934 року Augustinus Johannes Maria Vergnes, син ділової родини з  Leeuwarden, зарекомендував себе як незалежний підприємець. У центрі міста він відкрив свою першу крамницю (розміром у 30 кв.м.) для пошиву та оздоблення одягу і продажу ремісничих виробів, галантереї, пряжі та стрічок. Дружина Maria Emilie допомагала своєму чоловікові розбирати по вечорах щоденні замовлення. Крамниця швидко отримала надійну репутацію та велику кількість клієнтів. Неписаним дивізом родини Vergnes стали слова: «ніколи не здаватися, дотримуватись обіцянок та виробляти якісно» («never give up, keep your promises and produce quality»).
У важкий період 1938-39 рр. Guus сміливо відкрив магазини також в Drachten та Alkmaar. Бізнес почав процвітати так само як і у Vergnes. Незабаром кількість їх дітей перевищила кількість магазинів - три доньки і шестеро синів! Усі шестеро синів були введені у бізнес у період між 1950 і 1965 роками під впливом ентузіазму своїх батьків. Guus відкрив магазин кожному з синів, надаючи їм всі можливості, щоб показати, чого він їх навчив. Ця мережа магазинів функціонувала під назвою Naaldkunst (в перекладі – "Мистецтво голки"), назву вигадала Emilie Vergnes.
У шістдесятих роках схеми для вишивки хрестиком, розроблені Clara Waever та Eva Rosenstand, були привезені з Данії. На той час, вишивка в Нідерландах була представлена у вигляді друкованого хреста на полотні та інших матеріалах. Техніка вишивки за допомогою схеми була ще зовсім невідомою. Родина Vergnes вдало зайняла свою нішу на цьому прибутковому ринку. Вони стали виробляти схеми для вишивки хрестиком для своїх крамниць.
У 1969 році Guus помер, але подальший прогрес його компанії тривав. Шестеро братів на основі минулих досягнень продовжували дивитися в майбутнє. Таким чином у грудні 1973 року народилася виробничо-торгівельна компанія Lanarte («lana» = «вовна», «arte» = «мистецтво»). Нова будівля мала привабливі офіси та 1000 кв.м. складів. На початку Lanarte займалася поставками своїх власних наборів вишивки хрестиком, а також супутніх товарів, таких як вишивальні нитки DMC, в'язальні спиці, стрічки, тканини та ін.
Незабаром вони робили поставки більш ніж у 150 магазинів в Нідерландах. В перших крамницях Naaldkunst почали працювати професійні менеджери, що дозволило братам Vergnes зосередитися на Lanarte, при цьому кожен з них мав свої обов’язки (купівля, продаж, управління, розвиток колекції, управління та виробництво).
1975 виявився роком прориву. Введення в Lanarte алфавіту Kate Greenaway (англійська вікторіанська ілюстраторка) зробив потенціал вишивки хрестиком ще більш помітним. Алфавіт був введений як цілий дизайн з окремих літер доступних в окремих наборах. З цього часу Lanarte було вироблена велика кількість нових колекцій.
Оскільки бізнес процвітав, стало бракувати приміщень. Тому спочатку були придбані додаткові 2000 кв.м. складів, а потім ще 700 кв.м. – що стало становити 3700 кв.м. в загальному.
На сьогоднішній день фірмою як і раніше керує наймолодший з  Vergnes, але інші управлінські вакансії заповнені персоналом, який не належить до їх родини. Протягом багатьох років експортний ринок Lanarte розширивався, і їх красиві проекти в даний час доступні в більш ніж у 40 країнах по всьому світу.
Lanarte виробляє по дві колекції кожного року, слідкуючи за сучасними тенденціями та змінами у домашньому дизайні.
(Фото з мережі)

2 коментарів:

pan.bibliotekar сказав...

А є якісь зразки робіт за схемами цієї фірми?

Марина сказав...

Дякую за коментар) Ви праві - мабуть, варто би було викласти декілька зображень. Зараз виправлю.

Дописати коментар