понеділок, 14 червня 2010 р.

Annaïck Chauvel - чарівниця Nimuë Fée Main

Зі статті Myriam Blouin для "Mains et Merveilles" № 73 - переклад  з фр. від natalia.
«Аннаік Шовель Nimuë Fée Mains, світ Уявного
До добре виваженої міри кельтської культури додайте одну дозу легенд про Короля Артура, трішки чудесного, дрібку мрії, і ви отримаєте світ Німю, феї Броселянду.
Не варто виступати проти Пеліонора Гальського (Pellinore de Galles – король галів) або вирушати на пошуки Екскалібура (Excalibur – священний меч) серед вод, щоб зустріти Даму Озера і наблизитися до феї Вівьян. Справжня фея-вишивальниця, Аннаік Шовель, своїми досягненнями не зобов'язана ні магії, ні чарівному напою. Її успіх прийшов до неї завдяки її роботі, ще раз роботі, і тільки завдяки її роботі.
Аннаік отримала ім'я Вівьян як тільки стала керувати замком Компер (château Comper, який знаходиться в Броселянді), про який ми добре знаємо, що він був побудований Мерліном для своєї Феі.В даний час в цьому замку знаходиться Центр Уявного, який віддає данину поваги усім творам, пов'язаним з легендами про короля Артура.
Саме в цей час Аннаік стала створювати за допомогою своєї швейної голки колекції історичних костюмів. Вона, яка ніколи в своєму житті не брала уроків крою та шиття, але з самого раннього дитинства одягала своїх ляльок, продовжує і сьогодні створювати костюми для заходів "Зустрічі Уявного" та інших історичних прогулянок. Це своє захоплення кельтською культурою Аннаік розділяє в життя з Гвенаелем де Монфокон (Gwenael de Montfaucon), дизайнером по шкірі, чиї роботи з різьбленої шкіри є творами невимовної краси. Їх можна подивитися на його сайті, а також познайомитися з талантом цього митця:
Джерелом натхнення для Німю та її моделей є і художники (Erlé Ferronière, Zéphir d'Elph ...), які малюють ельфів, чарівниць, карликів.
Все, все тільки сама
Ось вже сім років як Аннаік вишиває і перемальовує ці сюжети для створення своїх схем, сім років, протягом яких вона стала і набірником, і друкарем, і фотографом, займається їх публікацією, сім років, протягом яких Аннаік робить усе тільки сама від "а" до "я". Нарізає муліне DMC від бобін і розподіляє його на картонотримачі, ріже шматки льону в12 і 14 ниток марок Zweigart або Gander, льон якому вона найчастіше надає перевагу за його тоновані нюанси чи ефект пергаментного паперу. В її набори дуже часто входять й інші нитки, шовк і металік AVAS, мохер Adriafil, і саме це розмаїття матеріалів змушує певною мірою "спрощувати" мотів. Вся складність якраз і криється в цьому: зменшити колькість кольорів, зберігаючи при цьому естетичність, обсяг і всі ефекти моделі. Потрібно жонглювати з вибором хрестика, півхрестиком, стібків, вибору двох або однієї нитки залежно від зони вишивання, вишивання через одну або дві нитки переплетіння тканини. Створення моделі для вишивки хрестиком, не просто її чітке зображення на схемі, це також повноправна концепція малюнку. Відповідно незайвим є знання пластичного мистецтва (Аннаік є фахівцем в галузі пластичних мистецтв).
Німю - не тільки фея, що увібрала в себе світ Середньовіччя чи світ Чудового. Вона також Аннаік Шовель, митець-розробник, творець, голова серйозного підприємства, яка поділила свій будинок на різні "відділи", що займаються замовленнями, спостереженням за наявністю товару, підготовкою та складанням наборів, створенням схем. Робота, яка вимагає і наявності більшого простору і необхідної енергії. Ну, а що стосується енергії, то Аннаік, на щастя, її не бракує. А її пристрасть до дії не примусить її зануритися в рутину простого виробництва.

У її моделях завжди є ще "щось", що так подобається вишивальницям-любителькам різноманітності та оригінальності у вишивці.
Якщо в один час схеми були дуже популярні, то набори знову знаходять популярність серед споживачів, тому що вони відразу ж включають в себе всі елементи, необхідні для вдалої реалізації моделі. Такім чином Аннаік намагається дуже уважно вибирати складові, які вона використовує, щоб задовольнити бажання споживачів, і йде аж до того, що скрупульозно добирає, навіть і за кордоном, деякі з них, наприклад, бубонці або дзвіночки, щоб вони точно вписалися за своїми розмірами в вишиту модель і допомогли зберегти її елегантність ...» 

0 коментарів:

Дописати коментар