суботу, 18 вересня 2010 р.

Гуцульська вишивка

У Львові оголошено переможців конкурсу "Найкраща книга Форуму"-2010. Персональну відзнаку членів журі отримала монографія-фотоальбом "Гуцульська вишивка" (під загальною редакцією Олени Никорак з Львівського інституту народознавства НАН України; вид-во "Родовід"), в основу якої покладено колекцію музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського у Коломиї. Ініціаторами рідкісного видання (наклад книги - лише 2000 примірників трьома мовами: українською, англійською та французькою) виступили екс-посол Франції в Україні (2005— 2008 рр.) Жак-Поль Везіан та його дружина Елен, які об'єднали мистецтвознавці, фольклористів, істориків, музейників, поліграфістів та спонсорів. Робота над книжкою тривала майже три роки. На сторінках можна побачити вишиті сорочки, сердаки, рушники, кептарики і навіть вишиті шкарпетки, а також старовинні фотографії та опис традицій гуцулів.

3 коментарів:

одувАнчик сказав...

Цікаво, хотілось би поглянути;)

Марина сказав...

Також би не відмовилась) Але боюсь, що наклад на стільки маленький, що зробити це доволі проблематично. У продажу я її не зустрічала(

Марина сказав...

До речі, сьогодні на Форумі видавців на стенді в-ва "Родовід" можна було придбати цей альбом за 250 грн, але, нажаль, лише французькою та англійською... і, ще нажаль, це був останній день Форуму.

Дописати коментар