неділю, 19 вересня 2010 р.

Перевтілення паперу у Львові

Відвідала сьогодні відкриту у суботу виставку "Папір. Перевтілення". Не зважаючи на те, що анонсовано було години роботи виставки з 10:00 до 18:00, близько 14:00 експонатів залишалося вже дуже мало, відвідувачів практично не було, а господарі виставки активно пакувалися. Тому побачила дуже мало, сподобалося ще меньше)), чим з вами і ділюся.
Найбільше враження справили витончені та тендітні паперові ляльки у народних та історичних костюмах від Асі Гонца (м. Кам’янець-Подільський)
Увагу привернули яскраві роботи дизайнера Лілії Тєптяєвої (м. Коломия).
Художник-ілюстратор Олена Тихонюк (м. Київ):
Скульптор та витинанкар Дарія Альошкіна (м. Львів):
Художниця Тереза Барабаш (м. Львів):

В цілому, надзвичайно яскравих вражень не отримала. Деякі роботи справді сподобались через оригінальні сюжети та техніку виконанням, а в деяких неприємно відволікали різноманітні неприховані недоліки, наприклад, місця згину паперу там, де їх не мало би бути видно. І якщо вірити в обіцане організаторами заходу знайомство з найкращими зразками національного паперового мистецтва, тоді слід визнати, що нам ще є чого прагнути. Що, зрештою, не так вже й зле)

5 коментарів:

Maryana сказав...

Яка краса!!!!!!!!!! А я туди не попала... Супер! Дякую за репортаж!!!

Анонім сказав...

Попри менеджментські проблеми, як ти кажеш, (недотримання часових рамок, згортання показу за наявності відвідувачів) сам факт того, що у нас такі виставки відбуваються - це круть. Ну і витинанки хароші. Люблю витинанки))))))

Марина сказав...

@Maryana: Виставка обіцяна аж до кінця вересня, тому ще є нагода потрапити).

@bohemka: Так, я дещо прискіплива - люблю, коли все зроблено на найвищому рівні) Але не можу не погодитись, сам факт того, що виставки відбуваються, не може не тішити.

Оксана Хмельовська сказав...

а якщо зважати, що організатори - дві дєвочкі без жодної фінансової підтримки, то вибачайте.
виставка - ще триває.

Марина сказав...

@Оксана: За те, що ці "дві дєвочкі без жодної фінансової підтримки" організували таку виставку, честь їм і хвала. Проте слід бути об'єктивними, якщо йде мова про роботу виставки до 18:00, вона не повинна завершувати роботу о 14:00. Хіба не так? І якби я прийшла о 16:00, поцілувала клямку, то склала би про виставку абсолютне інше враження.

Дописати коментар