неділю, 11 липня 2010 р.

А ось про Тільду...

...я ще не писала)
Тільда (Tilda) – це відомі смішні та примітивні текстильні тварини і ляльки, найбільш пізнаваними рисами яких є дві крапки для очей і рум'яні щічки, довгі ручки та ніжки. Багатьом відомі зайчики у капелюшках, літаючі котики, кольорові равлики, сонні янголи, домашні янголи-охоронці та інші кумедні іграшки схожі за технікою виконання.

Tone Finnanger є розробником і власником бренду Тільда. 
Вона виросла в Осло, столиці Норвегії. Завжди любила мистецтво і ремесла. Мріяла робити ляльки та декорації для анімаційних фільмів, у той час як у реальному житті працювала в рукодільному магазині. 
Коли Tone виповнилося 25, на світ з’явилася її перша лялька Тільда, а також перші книжки «Тільда - Різдво» та «Тільда - Паска». Tone не могла собі навіть уявити, на скільки популярною стане ця іграшка. Під брендом Тільда продаються книжки, товари для рукоділля, викройки іграшок, проте сам готовий продукт - іграшку в магазині не придбати. Тільда – лялька виключно ручної роботи, яку нескладно зробити самостійно за допомогою викройки та ідей від Tone Finnanger.
Для пошиву іграшок використовують переважно природні тканини – льон, бавовну, бязь, вовну, фланель, волок. Для одягу – будь який матеріал (джинс, ситець, шовк, тюль і т.п.) веселих яскравих кольорів. Малюнок – якнайдрібніші полоска, клітинка, квітковий орнамент. І жодного блиску.
Щоб тканина для ручок та ніжок набула тілесного кольору, її можна пофарбувати за допомогою чайної заварки чи розчинної кави. Для набивання іграшок використовують синтепон, синтепух, холофайбер та просмажену гречку (для ваги). Іграшки можна використовувати як саше – вшивати в середину стручок ванілі чи паличку кориці.

0 коментарів:

Дописати коментар